Blogger Templates

happy birthday lil sis !

najwa asyila
this girl, hrmm... so many memories with her. first time kenal die time band, she's one of the blowers for puteri's band block. CUTE. haha :D first word aku ckp dlm hati ble nmpk die, muke die innocent je. ececeh ! xD but from beginner friendship aku dgn die tak berape baik. and one day tuu, aku face to face dgn die & terus ckp ngn die, "najwa jd adik saye boley?". woah ! baru kenal suddenly nk amik die jd adik, giler kan ? haishh. tp die taknak & die tolak permintaan aku time tuu jugak. terseksa aku nak merasa ade adik mcm org lain, kan ? but it's okay, even agak sedey tp aku still kawan dgn die. still tegur die mcm biase, still senyum ble nampak die. one day tuu, die mcm marah kat aku taw. die merajuk ngn aku smpai taknak jumpe aku. pelik jugak aku ngn prangai die ni. tp i'll never give up, aku still jugak pujuk die smpai aku kne tahan die ble die nak jalan depan aku time koko & aku pujuk die. lame lame tuu die makin okay, so Alhamdulillah laa.

then one day bile friendship kitorang dah baik, ade la juniors datang jumpe aku nak cakap pasal si najwa ni. so aku pown listen je laa. bdk tuu citer segalanye ape yg najwa ckp pasal aku & how she treat me. time tuu muke aku mmg da berubah laa, kecewa siot ! so aku pown story laa citer ni dkt bestfriends aku. diorg kate, "aku tengok budak tuu layan kau macam patung taw. bile die sedey die cari kau, ble die happy & ade kawan baru die tinggalkan kau. come on laa alia, kau ni kuat kau tau ? aku tau kau ni anak tunggal, nak jugak rase ade adik. tp jgn sebab 'adik', kau sanggup diperbodohkan". hah ! ambik kau alia lee. tuu laa kate kate nasihat bestfriends aku dulu & aku simenkan dlm kpale otak aku ni. smpai skrang aku still ingt dat words. dat's why orang kate aku ni terlebih ego. lantak aku laa. xP

so after dat, aku dah makin jauhkan diri dari die. jarang tegur die lagi tp najwa ni dah mintak maaf dgn aku. sebenarnye najwa, akak dah lame maafkan kamu. so, don't worry bout me. Alhamdulillah, friendship kitorang still strong until now even sbgai senior & junior. moga friendship kite berkekalan.
InsyaAllah. =)

to najwa asyila : HAPPY BIRTHDAY SIS & I LOVE YOU <3

hujan & teksi ???

          hujan & teksi ??? nape title die camni ? sebenarnye camni citer die. pada 9 februari 2011, aku, Kak Miza dengan member taekwondo aku, Mas ni nak gi dinner dekat kedai mkn dekat Damai. dah sampai dekat cafe, tetibe hujan lebat. alamak, aku pown gi hostel balik utk amik payung. then kitorang 3 orang ni pown jalan laa sampai kat pondok guard berlindungkan payung yg terlampau besar la sangat (lawan nye). aku suruh Kak Miza hantar Mas pegi gerai Olan Tomyam dulu, then baru amik aku pulak. after 5 minutes, aku nampak Mas dtg bawak payung. kitorang pown jalan la slow slow dalam hujan lebat tuu (takot jatuh mcm nangke busuk dowh). suddenly, "BANG !!". alamak, petir pulak dah. habis sumer gerai makan dekat sepanjang Gurney Road ni trputus bekalan elektrik (camne aku nak makan dlm gelap ni ? takkan nak makan dgn lilin pulak ? romantik tuu. ngeehehehee). lame sangat nk tggu hujan stop. aku tak puas hati. aku hantar Kak Miza dgn Mas tggu teksi dpn 7e depan main road tuu. masalah weyh ! teksi taknak stop ! then Mas jumpe satu teksi dekat seberang jalan depan tuu. die pown dengan selambenye berlari dapatkan teksi tuu. tetibe Kak Miza pulak join berlari dgn si Mas dlm hujan. aku dah risau dah, aku pown lari arr dapatkan diorang berdua tuu (dah macam citer hindustan dowh main kejar kejar dlm hujan ni.). HAHA :D tetibe je Mas ckp teksi tuu taknak pegi Damai. alamak ! lagi satu masalah. kitorang pown redah hujan lebat tuu gi berlindung dekat tmpt tggu teksi. masalah kedua, kat tmpt tggu teksi tuu takde lampu pulak dah (camne teksi nak nampak kitorang nnt? hadoii). hampir 20 minit kitorang tggu teksi, dah berpuluh yang lalu, tp takde satu pown nak stop! takkan tak nampak langsung?! rabun malam ke? atau driver teksi dekat malaysia ni dah kaya sangat ke sampai taknak bg khidmat dekat org yg memerlukan? aku pown tak puas hati, nampak je satu teksi ni, aku terus tahan die tengah tengah jalan tuu (lantak arr klo aku kene langgar pown. aku nak naik teksi then dah lah hujan lebat pulak tuu). nasib baik teksi tu stop, terus driver tuu hantar kitorang gi Damai.

         p/s : camne perkhidmatan teksi di malaysia ni nak maju ? memilih sangat bile nak ambil penumpang. bila time hujan pulak, taknak ambil penumpang yang dah basah baju sumer. kenape ? takot sit basah ? tolong lah sedar, teksi anda tak seberapa kalau nak dibandingkan dengan teksi Blue Bird di Indonesia. mereka guna kereta baru iaitu Toyata Vios. dalam nye pulak bersih & selesa. perkhidmatan bagus dengan bayaran yang berpatutan. saya tahu sebab saya dah pernah naik. so, driver-driver teksi di malaysia ni jangan lah terlalu memilih penumpang sangat. kemungkinan penumpang itu sangat memerlukan khidmat teksi anda. terima kasih. that's all for my blog. see ya later ! :)

wet world resort air panas pedas

          5 februari 2011. kena bangun awal sebab nak drive pergi rembau untuk majlis bertunang kakak sepupu aku. bertolak pukul 10.oo, bawak 60 km/h & 70 km/h (cuba korang kire pukul baper aku sampai rembau dgn kelajuan camni). fedup kan bawak kete slow slow ni? kan kan? tapi apo nak buat, mak den ado sebolah time tuu haa. klo tak, aku dah pecut 120 km/h. 30 minit after dat, dah sampai rembau. ble majlis tunang dah habis je tetibe adik adik sepupu aku datang kat aku,

muzamil : kakak?
aku : yup? ape kau nak?
muzamil : jom kita pergi ramai ramai mandi wet world kat pedas tuu? akak drive ye? heheehee :P *senyum kambing
aku : amboi, mentang mentang laa akk bawak kete, pandai kau nak suruh akk bawak kau pegi jalan jalan ey? *angkat kening sebelah
udin : alaa, akak alia kan kakak sepupu kitorang yang paling best. boleh ey? lagipun akak balik seremban pown sebulan sekali je, susah nak jumpe. *buat muke seposen
aku : yolah yolah, pegi change baju. kite gerak lagi 20 minit.
amir : yess! yeay yeay yeay! kak alia belanje kite sumer mandi air panas kat pedas! *sambil berlari naik tangge ramai ramai. 

dalam hati aku berkata, (suke suki mintak kaki ? aku tak cakap pown nak belanje. drive sudah laa). haishh. kitorang convoy ramai sampai 5 kete. budak budak tuu naik kete ngn aku. hadoii ! aku bawak anak monyet ke ?! sekali aku pecut, tau pown menjerit. sampai je kat wet world, ramai laa umat yang datang nak mandi. memang aku mandi sakan laa kat sane (dah lame tak mandi wet world weyh). mcm2 aku dah try, tp paling best time mandi body slide dekat gelungsur besar yg tinggi tu laa. excited giler, laju je turun. ble da puas mandi, aku rendam pulak dekat kolam hot spring. serious panas aku cakap. tak caye? korang masak air sampai mendidih, then tunggu 30 minit. after that, try mandi guna air masak tuu tanpa campur dengan air sejuk. amacam? best kan? camtu la yg aku rase time mandi kat hot spring tuu. tapi lame lame rendam dalam air tuu, rase best pulak. aku boleh rendam sampai paras leher (tak berani nak rendam kepale woi). lame jugak laa aku enjoy dekat wet world tuu. kitorang balik seremban dalam pukul 6.00. walaupun mandi sekejap je, tapi aku rase puas hati laa.

p/s : balik seremban nanti, nak mandi hot spring lagi. :D

happy birthday adik adik !

aifa shimkin
ayna aqilah
           
aifa. aduh nyonya ni. rindu die sangat laa. 1st time knl nyonya ni time form 5, time tuu pulak die form 3. kenal die dekat court badminton in serikandi hall (klo tak silap laa). time tuu aku ade jawatan dlm club. then tetibe time training, nyonya ni datang dgn kawan die kat aku. die ckp name die takde dlm list, so aku check arr. then aku bincang dgn jasmine (time tuu die jd presiden club). then start from that, aku jd rapat dgn nyonya ni. ade kisah antare aku ngn nyonya ni, tp biarlah kitorg je yg tau. HAHAHA :D semoga die dapat results yang cemerlang utk SPM 2011. insyaAllah, amin ! :)

           ayna. eeeeee ! aku syg giler laa ngn budak kecik ni. die ni neighbour aku, her house just 1oo metres from my house. kitorg gi high school yg same pulak tuu. pagi pagi, aku slalu gi skolah tumpang kete die (sebab daddy aku sngt busy nak hantar aku gi school). aku ingt lagi mama die mintak tolong aku sumthing after hantar aku gi school,

auntie : "alia, tolong jage ayna baik baik ey?"
me : "no biggie auntie. i'll take care of her just like my own sis."

aku still jage die mcm adik aku sndri until now. klo aku balik cuti, selalu bawak budak kecik ni pegi jalan jalan keliling seremban ni haa (takley bawak jauh jauh, nanti mama & papa die ingat aku nak kidnap baby girl diorang pulak). hehe xP this year, she's sixteen now. dah pandai jage diri dah. ayna, sorry tak dapat celebrate your birthday. i'm so sorry. :(

my name is, alia lee husin, wanna wish you HAPPY 16th BIRTHDAY TO AYNA AQILAH & HAPPY 17th BIRTHDAY TO AIFA SHIMKIN ! MAY ALLAH BLESS YOU, SAYANG ! <3

happy birthday kakak !



i'm alia lee husin, wanna wish you, HAPPY BIRThappy birthday kakak ! seriously, aku takde credit nak call or text kau, sorry laa. tapi aku nak wat sumthing special lg. aku nak poskan kat blog aku ni. rajin rajin laa follow blog aku ye? haha :D

aku knl buat 1st tyme dgn minaci ni dkt college (multimedia college eastern terengganu) a week after aku jadi fasilitator batch die. minaci ni kaye babe, gi college bawak pajero. aku ingtkan pensyarah mane laa, rupenye budak batch 16 yg tak dtg minggu orientasi. then ade laa sorang insan Allah ni kenalkan aku ngn die. die kate muke aku matang ?! MUAHAHAHAHAHAHAHA :D hari esok pun aku nampak kete die kat cafe. aku ape lg, aku ketuk laa tingkap kete die. terkezut minaci tuu. nasib baik tak buat '&%$#@' dalam kete tuu, klo tak, happy je aku menyamar jadi ustazah kat jabatan agame islam. haa ! ambik kau ! xP

bile lame lame dah kenal ngn minaci ni, die seorg yg baik, funny, tegas, caring, responsible, tough, errkk..ape lagi ey? ahh ! sumer okay laa ngn minaci ni. baru few days kenal die, die da bawak aku gi jumpe cousins die, family die & aku sempat tido kat umah die lg tuu. woo, i like ! <3 die pown budak kuda polo terengganu. pernah skali tuu die bawak aku gi TER (Terengganu Equestrian Resort) tmpt die blaja naik kuda dulu. die sangat laa suke gelakkan aku sebab aku takot kuda. ceyt ! tapi yg sedehnye, kami terpakse berpisah. die dpt keje nurse dkt alor setar, kedah. aku pulak kene transfer ke KL. dah lame kitorang tak jumpe. isk isk :'( kakak ! nanti adik datang terengganu cuti semester nanti, adik nak naik kuda, boley? boley kan? kan kan kan? ngeehehe xPHDAY TUAN AFIQAH TUAN ROZLAN !! I LOVE YOU SO MUCH SISTER ! MUAAHHH ! <3